Pages

Thursday, 14 July 2016

Penjual Aiskrim Selangor Kuala Lumpur



 

Aqiemiicecream; nak share info co-founder #aqiemiicecream hari ini.
Elok rasanya jika patik perkenalkan diri dulu. Baiklah, untuk makluman semua nama patik Mohammad Helmi bin Abdul Jalil (✔️nama penuh tuu..) dan sekarang ni menetap di bandar diraja #klang #selangor.
.
.
.Patik terlibat dgn industri #hartanah sejak dari tahun 2007 lagi. Pernah bekerja dengan agensi hartanah dan pemaju perumahan (di #bangi) dan start-up pelbagai perniagaan berkaitan hartanah sehingga lah sekarang.
Mula mendalami dunia #foodandbaverages dari tahun 2014 dan pernah bekerja di sebuah syarikat katering terkenal pada tahun 2015.  Pada April 2016 berhenti kerja dan mula  menjual aiskrim homemade bersama family sebagai fasa pertama projek makanan halal kami.
Yang di sebelah ni anak sulung patik merangkap model sambilan untuk Aqiemi Ice Cream 😃 ceewahh..
.
Tuan-tuan boleh panggil patik abang mi atau helmi.
.
Kenape bisnes aiskrim?
.
Mesti ramai nk tahu kenapa #aiskrim kan? sebelum setup bisnes aiskrim ni, dh mcm2 projek patik buat, semua patik ketepikan satu2, sebab tak sesuai dgn jiwa murni patik ni. Jadi patik pon fikir lah ape bisnes yg boleh membuatkan orang rasa happy, asal happy mesti sbb patik.. 😊.
.
.
Alhamdulillah.. satu hari tu..💡
.
.Tercetusnya idea pertama untuk buat penyediaan makanan🍔 🍟 🍕 🍝. Alasannya senang je, bila orang kenyang tentu dia happy kan?🎊 🎉  Tak de orang yang kenyang tapi tetap nangis... betul tak? Tak caya cuba korang buat... makan sambil nangis.. ape jadi? 😜
.
Alkisahnya mcm2 patik buat masa tu. kursus pula jgn cerita lah, mcm-mcm kursus patik ambik, tahu tak yg patik ni reti masak #nasiarab utk 2000pax tp maintain sedap tau.. muahahaha.. caya tak? Tak caya sudah.
Akhirnya sampailah patik ke fasa terbaru #kateringaiskrim
Sebagai #artisan #aiskrim, tiada yg lebih puas dari tgk muka adik-adik yg tersenyum manis dan pelanggan memuji-muji  kelazatan aiskrim #Aqiemi ni.. tak caya lagi? Tak caya sudah... .
.
Okay lah, oleh kerana ruang ni sikit je, nak story panjang2 boleh call abang mi, kalau nk tempah terus pon lagi baik.. ☺️ .
.
mobile @ 017-313 9688.
Cepat ambil 📱 sekarang tau, ade macam2 promosi sedang berlaku, .

Lokasi operasi kami:-
Shah alam, klang, Petaling jaya, Damansara, Kepong, Selayang, Batu Cave, Setapak, Bangsar, Wangsa maju, Setiawangsa, Ukay perdana, Keramat, Bukit antarabangsa, Kelana jaya, Bangi, Kajang, Banting, Nilai, Bandar seri putra, Semenyih, Ampang. putrajaya

info: penjual aiskrim, aiskrim katering, ice cream katering, ice cream catering, ice cream oreo, ice cream vanila, ice cream caramel, 
.
call laju-laju tau.. Bye.. .
.
#Assalamualaikum

1 comment: